Санди печели точки за Обама

Републиканци му благодарят за грижите

Санди печели точки за Обама  | StandartNews.com

Вашингтон. Въпреки огромните поражения, които донесе на Америка, Санди спечели точки за Обама. Действията на президента предизвикаха благодарности дори сред републиканците. Поздравления Обама получи от губернатора на Ню Джърси Крис Кристи, който е и сред най-върлите му критици, предаде БиБиСи.

Това стана при посещение на президента в пострадалия от урагана Ню Джърси. По този начин Обама рестартира и предизбиорната си кампания. Заради стихията той и опонентът му Мит Ромни се принудиха да отложат плануваните си визити из страната и временно да прекратят политическата надпревара за предстоящите избори на 6-ти ноември.

Обама посети Ню Джърси в сряда и се срещна с губернатора на щата - републиканецът Крис Кристи.

Вие момчета сте в моите мисли и молитви, каза президентът по време на визитата си в подслон за бедстващи в Атлантик Сити.

Губернаторът не му остана длъжен и го поздрави за действията му покрай стихията.

Не мога да намеря думи, за да благодаря на президента за състраданието и загрижеността му към хората от нашия щат, каза в отговор Кристи.

Положителни са оценките и на обикновените хора към реакциите на Обама по време на бедствието. Осем от десет избиратели оценяват реакциите на президента като отлични или добри в проучване на "Вашингтон Поуст".

Днес обиколката на Обама продължава в Невада, Колорадо и Уисконсин. Неговият опонент Мит Ромни пък рестартира кампанията си с две посещения на ралита във Флорида в сряда.

Санди нанесе сериозни поражения в САЩ. Броят на жертвите от урагана вече надминава 70. Над 5 милиона домове и офиси в североизточната част на страната още нямат електричество. Според прогнозите ще отнеме почти 10 дена, за да се възстанови захранването. В един от градовете на Ню Джърси се наложи да се евакуират 20 000 души и да се осигури прехраната им.

След урагана Ню Йорк бавно се съвзема. Метрото, фондовата борса и обществения транспорт тръгна бавно в сряда. По улиците обаче има задръствания, а хората търсят откъде да заредят мобилните си телефони. Две летища отвориха врати в сряда, днес още едно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай