Съдят Тръмп за измама

Съдят Тръмп за измама | StandartNews.com

Ню Йорк. Главният прокурор на щата Ню Йорк подаде съдебен иск срещу американския милиардер Доналд Тръмп в размер на 40 млн. долара, съобщи Ройтерс. Прокуратурата обвинява "Университета на Тръмп" в измама на над 5000 души с лъжливи обещания да бъдат обучени как да забогатеят в сферата на недвижимите имоти.

Университетът на милиардера предлагал безплатни семинари, на които били преподавани техники за инвестиране в недвижимите имоти, използвани от Тръмп в неговата успешна бизнес кариера. Вместо това обаче кандидат-студентите трябвало да заплащат по над хиляда долара за тридневен семинар, на който така и не научавали как да получат достъп до източници на финансиране. Обещавано им е и личното присъствие на Тръмп на курса, което така и не ставало. Вместо това те получили само възможност да се снимат на фона на снимка на милиардера в цял ръст.

Записалите се също така бивали окуражавани да продължат обучението си в елитна програма на цена между 10 000 и 35 000 долара. Освен това не се изпълнявало и обещанието за стаж в престижни компании. "Университетът на Тръмп" не е имал разрешително да се нарича по този начин.

Искът на прокуратурата е заведен след хиляди получени оплаквания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай