Руснак и таджик закопчани за окървавената църква в Истанбул

Предполага се, че са свързани с терористичната организация "Ислямска държава"

Руснак и таджик закопчани за окървавената църква в Истанбул | StandartNews.com

Източник: Анадолска агенция

Двама заподозрени са задържани за стрелбата в католическа църква в Истанбул вчера, съобщи ръководителят на турското министерство на вътрешните работи Али Ерликая, пише в. "Йени шафак", цитиран от news.bg.

По думите на вътрешния министър те са граждани на Русия и Таджикистан. Предполага се, че са свързани с терористичната организация "Ислямска държава". По-рано групировката пое отговорност за нападението.

Ерликая заяви, че полицията е претърсила 30 адреса, а 47 души са задържани по подозрение за участие в нападението.

На 28 януари следобед по време на неделната литургия двама маскирани мъже нападнаха католическата църква "Св. Богородица" в истанбулския квартал "Саръйер".

Те открили огън и след това избягали от мястото на инцидента. Убит е турски гражданин на име Турсен Джихан, съобщи ръководителят на вътрешното министерство.

Губернаторът на Истанбул Давут Гюл и турският президент Реджеп Тайип Ердоган изразиха съболезнования във връзка с инцидента. Папа Франциск осъди нападението.

Епископът на латинската католическа общност в Истанбул Масимилиано Палинуро призова властите в града да "възстановят справедливостта, да разследват и да разкрият истината за инцидента, за да може причиненото зло да бъде изкоренено".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Иван
преди 2 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/biox

Откажи