Руски писател разкри най-големия страх на Путин

Той е бил със скучен живот и се страхува от свободата

Руски писател разкри най-големия страх на Путин | StandartNews.com

"Путин се страхува от всеки вид свобода. Ако руснаците бяха свободни хора, отдавна да са го прогонили. Срамувам се за моята родина, управлявана от толкова назадничави, нецивилизовани хора", казва писателят Вл. Каминер пред Факти.бг.

"До последно се надявах, че руското общество няма да подкрепи тази агресивна война. Но изглежда, че моите сънародници са изпаднали в летаргия. Не знам какво трябва да се случи, за да се събудят отново.

За щастие сега в социалните медии има все повече кадри от различни руски градове – Новосибирск, Москва, Петербург, на които се вижда как въпреки всички рискове хората излизат на улицата, за да протестират срещу войната.

Според мен междувременно доста хора са наясно какво става в главата му, тъй като много от това, което по-рано беше скрито, сега излиза наяве. Той наистина се стреми към световно господство – това звучи смешно, като „Войната на световете“. Срамувам се за моята родина, в която една толкова откъсната от реалността фантазия е станала обект на световната политика.

Факт е, че Путин представлява много голяма опасност за световния мир. Тази война, която води, за да постигне световно господство, не е насочена срещу Украйна. В главата му Украйна изобщо не съществува. Абсолютно сигурен съм, че тази война е срещу Европа и Америка, срещу западния свят.

Не искам да влизам в ролята на психотерапевт на Путин, но неговата травма е ясна. Навремето, като млад агент на тайните служби, той не успява да спаси страната, за чиято сигурност отговаря. И сега вярва, че като всемогъщ диктатор разполага със средства да поправи тази грешка от миналото. Путин е човек, водил доста скучен и монотонен живот.

Предполагам, че много от неговите мечти са се сбъднали едва много късно. Той винаги е искал да играе хокей на лед, а едва на 60 години стъпва на леда. Друга от мечтите му е да промени миналото. Той живее в миналото. Западните политици не могат да се разберат с него, защото те мислят за бъдещето и за това какво ще се случи с промените в климата след 80 години

Той се страхува от свободата на мненията, от всеки вид свобода. Ако руснаците бяха свободни, отдавна да са го прогонили. При по-внимателно вглеждане се вижда колко назадничави, нецивилизовани и неквалифицирани са Путин и неговите колеги, бившите офицери от КГБ. Истинска катастрофа е, че толкова неквалифициран персонал управлява страната.

Но това е и последица от безразличието и недоверието. Моите сънародници руснаците прекалено дълго възприемаха Кремъл иронично и казваха: „Тази политика не ни засяга – все едно е кой седи в Кремъл. Това така и така няма да се отрази на живота ни. Дори някое зайче да стане президент, нищо няма да се промени. Ето им сега зайче.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай