Русия забрани "Ну погоди!"

Русия забрани "Ну погоди!" | StandartNews.com



Москва.Русия е на път да забрани известното анимационно филмче "Ну погоди!", с което израснаха десетки поколения. Държавните експерти решиха, че то било неморално.

От 1 септември прочутата поредица ще се върти по телевизията само след 23:00 часа. Причината за това е новият закон за защита на децата. Според него приключенията на двамата герои - вълка и заека, били "вредни за детската психика и здраве", защото съдържали "сцени на насилие". Най-голям проблем е аморалното и арогантно поведение на Вълка, който дими като комин, обижда децата и се държи нахално с жените, пише руският сайт.
Ограничението в излъчването на анимационното филмче обаче взриви социалните мрежи. Зрителите негодуват срещу новите правила и смятат, че по тази логика трябва да бъде забранен и филма "Приключенията на Том Сойер". В него се пропагандира идеята за скитничеството, негодуват руснаците. Според тях по логиката на новия закон е опасно и филмчето за Крокодила Гена. В него героят се целува с Чебурашка,а това може да се сметне за популяризирането на хомосексуализма,пише във Фейсбук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай