Русия в списъка с национални заплахи за Берлин

Русия в списъка с национални заплахи за Берлин | StandartNews.com

На властите в Берлин им бяха необходими цели 10 г., за да направят ново стратегическо позициониране на заплахите на страната. Новата Бяла книга, която трябва да определя решенията, свързани с политиката на сигурност, най-накрая се появи, и в нея наред с тероризма, радикалния национализъм и бежанците, като заплаха за Германия е посочена и Русия, пише националният ежедневник Die Welt, цитиран от Фокус. 

Според актуализирания текст, който отразява предизвикателствата на настоящето, Русия заличава тънката граница между мира и войната. В Берлин са категорични – Москва поставя на карта мирния ред в Европа, установен след края на Студената война, и поради тази причина вече не е партньор, а съперник на ФРГ.

Чрез активизирането на военните действия по външните европейски граници Русия обръща гръб на Запада и засилва стратегическо съперничество. За особено опасно в Берлин намират използването на „хибридни инструменти за целенасочено размиване на границата между мира и войната", което води до „подкопаване на други държави", съобщава още изданието. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай