Русия осъди санкциите на ЕС срещу Крим и Севастопол

Русия осъди санкциите на ЕС срещу Крим и Севастопол | StandartNews.com

Русия  нарече санкциите на Европейския съюз към Крим и Севастопол-  опит за наказване на жителите на полуострова за решението им да се присъединят към Русия.  В съответствие с разпоредбите на международното право, считаме за абсолютно недопустимо каквато и да било дискриминация на жителите на Крим и Севастопол по политически и териториален признак, заявява руското външно ведомство.

Според Москва тактиката на санкции в отношенията с Русия е абсолютно безперспективна. Погрешно се очаква, че тя ще ни принуди да потъпкаме националните интереси и принципните ни позиции по ключови въпроси, коментира още руското МВнР.

Вчера Европейският съюз обяви, че ще продължи с една година до 23 юни 2016 г. санкциите по отношение на Крим. Забранителните мерки включват внос на продукти от Крим и Севастопол, както и инвестиции на полуострова. Забранени са също всички видове туризъм, включително влизането на круизни кораби в пристанищата на полуострова, ако това не се налага от извънредна ситуация. За незаконен се смята и износът в Крим на редица стоки и технологии - от морска сол до космически кораби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай