Ройтерс: 29-годишната Катерина е дъщеря на Путин

Ройтерс: 29-годишната Катерина е дъщеря на Путин | StandartNews.com

29-годишната Катерина Тихонова е дъщеря на руския президент Владимир Путин. Това твърди агенция Ройтерс, като се позовава на думите на зам.-председателя на съвета на директорите на "Газпромбанк" Андрей Акимов. Почти мигновено обаче информацията бе опровергана от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков пред журналисти. Той заяви, че вече е видял и опровержението на самия Акимов, който бил абсолютно учуден от твърденията на Ройтерс, тъй като никога не бил казвал такова нещо. "Що се отнася до това, коя е дъщеря на президента Путин, не мога да кажа, защото не разполагам с такава информация и не съм и длъжен, това не влиза в служебните ми задължения", лаконичен бе Песков.

Според агенцията Катерина е ръководител на компания "Инопрактика", която реализира проекта за иновационния център "Сколково", сочен като аналог на американската Силициева долина. Самата Катерина е родена в Дрезден - германския град, в който преди години Путин работи като агент на КГБ. В разследването на Ройтерс се казва още, че 29-годишната Тихонова е в близки отношения с Кирил Шамалов, син на крупния акционер в банка "Россия" Николай Шамалов - приятел на Путин. Според агенцията Катя и Кирил притежават вила в Биариц, Франция, на брега на Атлантическия океан. Стойността на имота е 3,7 млн. долара. В многото материали, плъзнали в интернет около личността на Тихонова, се появи и информация, че тя е успяла толкова добре да прикрие самоличността си и истинския си произход, че през 2013 г. дори участвала в шампионат по буги-вуги. Ройтерс също пише, че Катерина се увлича полупрофесионално по спортните рокендрол танци.

Информация около Катерина за първи път се появи през януари, когато блогърът Олег Кашин съобщи, че по-малката дъщеря на Путин, за която не се знае почти нищо, е именно тя и че е член на учебния съвет на Московския държавен университет. Тогава за нея се появиха и материали в пресата, според които в университетe тя ръководи проект по усвояване на средства за обработка на земя на стойност 1,1 млрд. паунда. По-късно отново Ройтерс цитира думите на неназован източник от университета, който потвърди, че Катерина е дъщеря на Путин, но тогава Кремъл се въздържа от коментар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай