Ромни почти настигна Обама

Ромни почти настигна Обама | StandartNews.com

Вашингтон. Шансовете на републиканския кандат Мит Ромни за американски президент почти се изравниха с тези на Барак Обама. Това показват социологическите проучвания седмица преди втория дебат за външната политика на страната.

Ромни изостваше в напреварата, но първия дебат обърна резултата в негова полза. Последваха и няколко добри изказвания на републиканеца.

В реч пред избиратели в Лексингтън, щата Вирджиния, Ромни нападна Обама, че е пропуснал да заеме лидерска позиция по отношение на конфликта в Сирия. Той го обвини още, че заради някои търкания на сегашната администрация с традиционния съюзник – Израел, печели Иран.

Мит Ромни предупреди още, че по отношение на противоракетната отбрана няма да проявява никаква гъвкавост към руския президент Владимир Путин.

Така според последните проучвания от неделя 40% от избирателите смятат, че Обама има по-добър план за справянето с тероризма, а 31.5% вярват на Ромни. Съответно 35.4% предпочитат визията на Обама за Иран, а 30.9% тази на Ромни, съобщи Ройтерс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай