Рекордни залежи от нефт край Лондон

Рекордни залежи от нефт край Лондон | StandartNews.com

Огромно находище с нефт бe открито на 50 км от Лондон, недалеч от летище Гетуик, предаде Ройтерс. Според компанията UK Oil and Gas Investments (UKOG) приблизителният запас от нефт може да достигне от порядъка на 100 млрд. барела - 65 млн. барела на квадратен километър. Вероятно обаче само част от тях ще могат да бъдат извадени.

Откритието доведе до 200% скок на цената на акциите на малката фирма, а местната преса определи района като "британския Далас". Експертите в бранша обаче са по-скептични за откритието край Гетуик.

"Смятаме, че сме направили много важно откритие, вероятно най-голямото за Великобритания от 30 години насам, това е от национално значение", заяви пред Би Би Си изпълнителният директор на UKOG Стивън Сандърсън. В изявление пред фондовата борса UKOG обяви, че независим доклад е установил, че под "Хорс Хил-1" е възможно да се намират около 158 милиарда барела на квадратна миля - много повече, отколкото се предполагаше преди. Сандерсън посочи, че от общо 100 милиарда барела между 5 и 15% могат да бъдат извадени от земята.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай