Разкриха кой е похитителят в синагогата - замесен е с фатална жена

44-годишният британец държа заложници 10 часа

Разкриха кой е похитителят в синагогата - замесен е с фатална жена | StandartNews.com

Мъжът, който държа 10 часа четирима души за заложници в синагога в Тексас, е идентифициран от ФБР като 44-годишен британски гражданин на име Малик Фейсал Акрам.

Британската посланичка във Вашингтон Карън Пиърс заяви в Twitter, че Лондон „оказва цялата си подкрепа на американските и тексаските сили на реда“.

„На този етап няма признаци за участието на друг човек“, според изявление на федералната полиция, която обаче уточнява, че нейни следователи продължават да проучват доказателствата в синагогата и разследването продължава, съобщи bg-voice.com.

Заложниците бяха освободени живи и здрави, след намеса на силите на реда. Не е известно дали нападателят е бил ликвидиран от тях, или се е самоубил.

Виж още: Мъртъв похитител след 10-часовата заложническа драма в синагогата

Президентът Джо Байдън изглежда потвърди информацията, че заподозреният е поискал освобождаването на Афия Сидики, осъдена в САЩ на 86 години затвор за опит за убийството на американски военни през 2010 година.

„Това беше свързано с някой, който е в затвора от десет години“, заяви Байдън, като подчерта, че нападението е терористичен акт. Той обеща да вземе мерки против антисемитизма и засилването на екстремизма в САЩ.

„Това събитие е брутално припомняне, че антисемитизмът е труден за изкореняване“, добави в Twitter израелският премиер Нафтали Бенет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай