Рамзан Кадиров хвърли бомба. Дойде ли времето му?

Пусна видео в Телеграм, което предизвика много въпроси

Рамзан Кадиров хвърли бомба. Дойде ли времето му? | StandartNews.com

Чеченският лидер Рамзан Кадиров хвърли бомбата, че се оттегля. Той заяви в Телеграм канала си, че иска да си вземе „неопределена и дълга почивка“ от поста си, като с това предизвика спекулации дали обмисля сериозно да се оттегли или търси някаква услуга от Кремъл, пише Radio Free Europe.

„Осъзнах, че съм на тази позицията от дълго време“, каза той във видео изявление, изпълнено със смях. „Мисля, че дойде моето време.“

Не е ясно какво ще направи след това бруталният лидер на чеченските “Ловци”, който е една от най-влиятелните фигури в Русия. Кадиров поддържа близки отношения с руския президент Владимир Путин, като се среща редовно с лидера на Кремъл. За последно двамата се видяха на 5 август в Сочи, пише сайтът bg-voice.com.

Кадиров е правил подобни коментари и в миналото, само за да остане на поста си, повдигайки въпроси дали неочакваното му изявление е било трик. „Скептичен съм. Той е казвал подобни неща в миналото”, каза Иван Клишч, експерт докторант в Института за политически изследвания “Йохан Ските” в Естония.

Но анализатори казаха, че моментът на това изявление, идващ на фона на най-голямата война в Европа след Втората световна война, е необичаен. Кадиров изигра важна роля в насърчаването на войната на Русия в Украйна и нае бойци, за да се бият заедно с руските войски, които претърпяха тежки загуби в Украйна.

Кадиров управлява Чечения с железен юмрук. Собственик е на златен Калашников и държи лъв и два тигъра в елитно имение. Странният чеченец демонстрира силата си чрез скъпи хобита и богати партита. Има 12 деца и обича да позира с оръжие, облечен във военни дрехи. Колекционира скъпи спортни коли, а когато репортерите го попитат откъде идват огромните пари, той с усмивка отговаря: “Аллах ни ги дава”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай