Путин пак е №1 по влиятелност

Путин пак е №1 по влиятелност | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин за втора поредна година е начело в класацията на авторитетното американско сп. "Форбс" за най-влиятелните личности за 2014 г. Според най-новата статистика Путин си е покачил рейтинга от 2012 г. с цели два пункта, като е изместил от върховете на славата президента на САЩ Барак Обама.

Топ пет остава непроменен като на трето място в класацията е китайският лидер Си Цзинпин, а канцлерът на Германия Ангела Меркел пак е на пето място, отстъпвайки папа Франциск.

"И така кой е по-влиятелен - всемогъщият глава на корозираща, но все още бойна сила, или окованият глава на най-доминиращата страна в света?", пита "Форбс".

"За втора поредна година нашите гласове отидоха за руския президент като най-влиятелен човек в света, следван от Обама", допълва изданието. И посочва, че Путин печели "в годината, в която Русия анексира Крим, предизвика конфликт в Украйна и подписа газово споразумение за милиарди долари с Китай, определяно като най-големия строителен проект в света". От шесто до десето място са Джанет Йелън, Бил Гейтс, Марио Драги, Сергей Брин и Лари Пейдж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай