Путин: Идеалите на комунизма са като Библията

Путин: Идеалите на комунизма са като Библията | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин призна, че все още харесва идеалите на комунизма, като заяви, че те са много близки до Библията.

"Аз все още наистина харесвам комунистическите и социалистически идеи. Това са добри идеи - равенство, братство, щастие, но практическото въплъщение на тези велики идеи в нашата страна беше далеч от това, което измислиха социалистическите утописти", каза държавният глава по време на среща с активисти и поддръжници.

Путин разкри, че все още пази своята членска карта за съветската Комунистическа партия: "Не съм изхвърлил моята партийна карта, не съм я изгорил. Не мога да кажа, че бях абсолютно идеологически комунист, но наистина я пазя."

Президентът на Русия в същото време разкритикува съветския лидер Владимир Ленин за убийството на цар Николай Втори и неговото семейство през 1918 г., както и заради убийствата на представители на буржоазията и свещеници от църквата.

"Колкото до погребване и други подобни въпроси... смятам, че трябва да подхождаме към това внимателно, да избягваме стъпки, които биха разделили нашето общество", заяви Путин относно евентуално погребение на Ленин, чието тяло все още се намира в мавзолей на Червения площад.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай