Путин зомбира ученици! На какво ги научи

Обяснява им как трябвало да протича войната

Путин зомбира ученици! На какво ги научи | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин посочи, че целта на "специалната военна операция" е да се ликвидира антируският анклав, който се създава на територията на Украйна.

"На територията на днешна Украйна започна да се създава антируски анклав, който заплашва нашата страна. Затова нашите момчета, които се сражават там, защитават както жителите на Донбас, така и самата Русия.

И това, разбира се, заслужава подкрепата на цялото общество", каза държавният глава по време на разговор с ученици в открит урок "Разговор за важните неща" в Калининград.

За първи път руският президент говори за жертвите, дадени от руската армия във войната. "Защото момчетата, които се бият там, рискуват здравето си и много от тях умират. Те трябва да разбират за какво дават живота си.

Това са изключително важни неща. За Русия и за хората, които живеят в Донбас", каза Путин, призовавайки за обществена подкрепа.

Той прави и кратко историческо отклонение в миналото, като отбеляза, че "Украйна никога не е имала държавност преди създаването на Съветския съюз"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай