Путин заложи на карта Русия. Исторически думи

Обвини Запада, че използва Украйна като инструмент за водене на война срещу Москва

Путин заложи на карта Русия. Исторически думи | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин заложи Русия На карта. Той заяви днес, че в Украйна залогът е самото съществуване на Русия като държава, предаде Ройтерс.

"За нас това не е геополитическа задача, а задача за оцеляването на руската държавност, създаване на условия за бъдещото развитие на страната и нашите деца",  заяви Путин по време на посещение в авиационен завод в Бурятия.

Той обвинява Запада, че използва Украйна като инструмент за водене на война срещу Русия, за да ѝ нанесе стратегическо поражение. Путин каза още, че е бил разтревожен за икономиката, когато Западът е наложил невиждани санкции миналата година, но по думите му тя се е оказала по-силна от очакваното.

"Ние многократно увеличихме нашия икономически суверенитет. Все пак, на какво разчиташе нашият противник? Че ще рухнем за 2-3 седмици или месец", попита риторично президентът. Според него врагът е очаквал, че заводите ще спрат, финансовата система ще се срине, безработицата ще се повиши, по улиците ще излязат хора да протестират и Русия "ще бъде разтърсена отвътре и ще рухне".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай