Четвъртък,

Путин внезапно се появи в Крим, какво празнува

От: Иван Ангелов, сн. ТАСС -
1420
Путин внезапно се появи в Крим, какво празнува
A
A
A

Президентът на Русия Владимир Путин пристигна днес в Крим – в деня на деветата годишнина от анексията на украинския полуостров от Федерацията през 2014 г., предаде Франс прес.

По време на изненадващо посещение в Севастопол – главната база на руския Черноморски флот, Путин посети училище по изкуствата, придружен от местния губернатор Михаил Развожаев, което бе показано в ефир от телевизия "Россия-1".

"Нашият президент Владимир Владимирович Путин умее да поднася изненади. В добрия смисъл на думата", написа Развожаев в Телеграм.

Според него училището по изкуствата е трябвало да бъде открито днес с участието на руския лидер чрез видеовръзка, но "Владимир Владимирович взе, че пристигна лично. Самият той. Зад волана (на колата си). Защото в един исторически ден като днешния той винаги е със Севастопол и жителите му", добави губернаторът.

Вчера Путин проведе съвещание по въпроси, засягащи социално-икономическото развитие на Крим и Севастопол, които Руската федерация превърна в отделни свои субекти, отбелязва ТАСС, изброявайки предишни негови посещения на полуострова.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com