Путин трупа още войски до Украйна. Напрежението расте!

Днес руснаците трябва да започнат 10-дневни съвместни военни учения в Беларус

Путин трупа още войски до Украйна. Напрежението расте! | StandartNews.com

Американското военно ведомство съобщи, че Русия е продължила да изпраща през последните 24 часа допълнителни сили към украинската граница и Беларус, предаде Ройтерс.

Русия с всеки изминал ден увеличава опциите и потенциала си за действие, каза пред репортери говорителят на Пентагона Джон Кърби.

В същото време руската позиция към настоящия момент беше изразена от постоянния представител на Москва в Европейския съюз Владимир Чижов.

Все още вярваме, че дипломацията може да помогне за деескалация на напрежението около Украйна, заяви Чижов пред Би Би Си. Той потвърди, че руската страна няма намерения за инвазия, но предупреди, че е важно тя да не бъде провокирана да промени мнението си.

Чижов не каза дали Москва би изтеглила войските си от границата с Украйна, но попита защо никой не говори за броя на украинските войници, които по думите му са изправени срещу Русия.

Днес руснаците трябва да започнат 10-дневни съвместни военни учения в Беларус, в които се очаква да участват около 30 хиляди руски войници.

Според Чижов руските войски, разположени в момента в Беларус, ще се върнат в постоянните си бази след края на ученията.

Говорителят на Белия Дом Джен Саки обаче смята, че учението може да увеличи напрежението в региона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай