Понеделник,

Путин разбуни Украйна с мотора си в Севастопол

От: Стандарт -
758
Путин разбуни Украйна с мотора си в Севастопол
A
A
A

Украйна протестира срещу Русия, след като облеченият в кожени дрехи президент Владимир Путин посети анексирания полуостров Крим, за да присъства на рокерски фестивал в Севастопол, информират Би Би Си и БГНЕС.

Украинското външно министерство определи посещението на Путин през уикенда като "грубо нарушение на суверенитета на Украйна". Властите в Украйна заявиха, че опитите на Москва и нейните медии да представят подобни посещения като рутинни са "жалки".

Крим беше анексиран от Украйна през 2014 г., което предизвика вълна от ултрапатриотизъм в Русия.

„Нощните вълци” - дясна националистическа рокерска група, близка до президента Путин, бяха видни привърженици на анексията. Тази година те проведоха своето годишно шоу в Севастопол, най-големият град на полуострова.
Владимир Путин, който пристигна на събитието облечен в кожени дрехи и с мотоциклет, се оказа почетен гост, а присъстващите наобиколиха руския лидер, надявайки се да си направят селфи с него.

Посещението е в момент, в който Путин се сблъсква с все по-голямо безпокойство у дома. Около 60 000 души заляха улиците на руската столица в събота в разрешена демонстрация, за да поискат "честни" общински избори през септември.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com