Путин отговаря на САЩ и НАТО, готви удар срещу Лондон

Руският президент ще се чуе с Борис Джонсън

Путин отговаря на САЩ и НАТО, готви удар срещу Лондон | StandartNews.com

Президентът на Русия Владимир Путин ще коментира отговорите на САЩ и НАТО на предложенията на Москва във връзка с гаранциите за сигурност, когато сметне за необходимо.

Това заяви неговият прессекретар Дмитрий Песков, но не уточни кога руският държавен глава ще се изкаже. "Точна дата не мога да ви посоча", добави той.

Москва призовава Вашингтон и европейските му съюзници да се откажат от курса към нагнетяване на напрежението около Украйна и да заемат конструктивна, спокойна и премерена позиция, каза говорителят на Кремъл.

Ако Лондон атакува руския бизнес, Москва ще предприеме ответни мерки единствено с оглед на собствените си интереси, увери Песков. По-рано днес британският в. "Таймс" цитира днес източници от кабинета, според които правителството ще представи днес нов пакет от антируски санкции и те може да засегнат активи на енергийни компании от Русия и на физически лица със "стратегическо значение" за руските власти.

Лондон готви нови санкции за олигарсите на Путин в Кралството

Британските изявления за нови санкции срещу Русия са тревожни за руските компании, демонстрират "доста голямата непредсказуемост на Лондон и навярно са повод за сериозна тревога изобщо за международните финансови структури и бизнес структури", добави прессекретарят на Путин. Според него тези изявления подронват инвестиционната привлекателност на кралството.

Тази вечер Путин ще проведе международен телефонен разговор, съобщи Песков, но не отговори на въпрос дали руският лидер ще разговаря с британския премиер Борис Джонсън. По-рано канцеларията на министър-председателя информира, че Джонсън разчита тази седмица да разговаря с Путин по телефона. За последен път двамата имаха такъв разговор на 13 декември 2021 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай