Путин: Основните опасения на Русия бяха игнорирани

Разговорите с френския президент Еманюел Макрон бяха делови, смислени и полезни, заяви руският държавен глава

Путин: Основните опасения на Русия бяха игнорирани | StandartNews.com

Разговорите с френския президент Еманел Макрон бяха делови, смислени и полезни. Това заяви руският президент Владимир Путин на съвместната пресконференция след срещата между двамата държавници в Кремъл, продължила над пет часа, предаде БГНЕС. 

Основните опасения на Русия относно гаранциите за сигурност бяха игнорирани, констатира Путин. Той окачестви политиката на НАТО за "отворени врати" като свободно тълкуване на принципите на Алианса от САЩ и редица други страни. Путин нарече неразбираемо на какво основание се опитват да представят движението на войските на територията на Русия като заплаха за съседните страни.

Те се опитват да уверят Руската федерация, че НАТО е мирен и отбранителен съюз, но във военната стратегия на алианса Москва е обозначена като противни, подчерта руският лидер.

В същото веме Путин каза, че е „възможно“ да продължи напред по някои от предложенията на Макрон.

Киев пренебрегва всички възможности за мирно възстановяване на териториалната цялост на Украйна чрез диалог с Донбас, продължи още Путин. По думите му Киев се е насочил към демонтажа на Минските споразумения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай