Путин не си поплюва, погна семейството на Байдън

Русия допълни своя "стоп списък" на лицата, отговорни за създаването на русофобски курс, с още 25 имена от САЩ

Путин не си поплюва, погна семейството на Байдън | StandartNews.com

Русия е допълнила своя т. нар. "стоп списък" на лицата, отговорни за създаването на русофобски курс, с още 25 имена на граждани на САЩ, сред които съпругата и дъщерята на президента Джо Байдън.

Това съобщи външното министерство в Москва, цитирано от ТАСС и Ройтерс.

Мярката е в отговор на "постоянно разширяващите се санкции срещу руски политически и обществени фигури", се казва в съобщението.

Освен Джил Байдън и дъщеря ѝ Ашли Байдън новите имена в "стоп списъка" са сенаторите от групата Макфол-Ермак, която подготвя препоръките за санкции срещу физически и юридически лица от Русия.

По-рано стана ясно, че Русия забранява влизането на своя територия на още 43 канадски граждани, в отговор на санкциите обявени от Отава срещу руски граждани като наказание за руската инвазия в Украйна, предаде Франс прес.

Новият санкционен списък, публикуван от руското външно министерство, включва Сузан Кауан, председателка на Либералната партия на Канада на премиера Джъстин Трюдо, както и Марк Карни, бивш управител на Банката на Канада, а също и на Банката на Англия.

Сред санкционираните са високопоставени представители, политически съветници и представители на гражданското общество.

Руското външно министерство осъди "войнствената русофобия" на правителството на Джъстин Трюдо и уточни, че става дума за ответни мерки на въведените през май от Отава "нови санкции срещу руски предприемачи и членове на техните семейства".

С последните руски санкции общо на повече от 700 канадски граждани се забранява влизането на територията на Русия, посочва АФП, цитира БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай