Путин към Тръмп: Русия е готова за диалог със САЩ

Новогодишни поздравления от руския президент получиха още Еманюел Макрон и Башар Асад

Путин към Тръмп: Русия е готова за диалог със САЩ | StandartNews.com

Русия е готова за диалог със Съединените щати. Това заявява в новогодишното си пожелание към Доналд Тръмп руският президент Владимир Путин. В съобщението си руският държавен глава подчертава, че „руско-американските отношения са най-важният фактор за осигуряването на стратегическа стабилност и международна безопасност”, както и че Русия е отворена за диалог със САЩ по важните теми.

Освен към Тръмп, Путин е изпратил новогодишни пожелания и на Джордж Буш-младши, съобщи ТАСС.

Коледни и новогодишни поздравления от руския президент получи и Еманюел Макрон, съобщи бТВ. В тях Путин посочва, че отношенията между двете страни имат голям потенциал, потвърден от срещите и преговорите между двамата президенти.

А в поздравления до сирийския президент Башар Асад руският президент обещава Русия „и занапред всячески да съдейства на правителството и народа на Сирия в борбата срещу силите на тероризма, в защитата на държавния суверенитет и териториалната цялост” на страната. Руският лидер пожелава на сирийците възможно най-скорошно завръщане към мирния, благополучен живот, допълва неговата пресслужба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай