Сряда,

Путин каза коя е заплахата при изкуствения интелект

От: стандарт -
2742
Путин каза коя е заплахата при изкуствения интелект
A
A
A

Моля ви да вземете законодателни решения възможно най-скоро, които ще осигурят на руските учени, работещи по изкуствения интелект, на научните организации и бизнеса да имат достъп до масивите от безлични данни на държавата. Това заяви руският президент Владимир Путин на международна конференция за изкуствен интелект и анализ на данни AI Journey 2021, пише Комерсант.Според президента е необходимо възможно най-скоро да започне обучение на специалисти в областта на изкуствения интелект.

Той каза, че най-важният въпрос е съхранението на данни, особено биометричните.

„Трябва да се вземат специални решения по отношение на информация, която е от решаващо значение за безопасността на гражданите. На първо място, говорим за биометрични данни, които все повече се използват за извършване на финансови и други транзакции.

Вярвам, че такава изключително лична информация трябва да се съхранява в единна държавна система за биометрична идентификация, тоест държавата трябва да поеме отговорност за нейното съхранение “, каза Путин.

В края на октомври премиерът Михаил Мишустин одобри мерки за дигитална трансформация в публичната администрация за следващите десет години.Сред основните технологии, които трябва да бъдат внедрени, е и изкуствения интелект. Тези технологии трябва да работят за създаване на единна система за събиране и анализиране на социално-икономически показатели, бюджетни данни и прехвърляне на надзора в дистанционен формат.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички