Путин - Байдън пред провал, гонят се дипломати

САЩ отпратиха десет руски дипломати

Путин - Байдън пред провал, гонят се дипломати | StandartNews.com

Съединените щати обявиха нови икономически санкции срещу Русия, както и изгонването на десетима руски дипломати, съобщават световните агенции.

Санкциите са в отговор на намесата на Москва в американските президентски избори миналата година, масивна кибератака както и други враждебни дейности, заявиха от Белия дом.

Съюзниците от НАТО подкрепиха американските санкции. В разпространено изявление на Северноатлантическия съвет се изтъква, че Русия продължава дестабилизиращото си поведение, включително чрез нарушаване на суверенитета и териториалната цялост на Грузия и Украйна.

Посланиците на страните съюзници осъждат отравянето на опозиционера Алексей Навални с "Новичок" и заявяват, че всяко използване на химическо оръжие при каквито и да било обстоятелства е нарушение на международното право.

Същевременно НАТО остава отворена за периодичен, фокусиран и смислен диалог, както и за конструктивни отношения с Русия, когато действията на Москва позволяват това, допълват посланиците.

По-рано днес Кремъл заяви, че възможните нови санкции на САЩ срещу Русия, които според американския печат са неизбежни, няма да благоприятстват организирането на среща между Владимир Путин и Джо Байдън, предадоха още агенциите, цитирани от БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай