Пуснаха машиниста - убиец под гаранция

Пуснаха машиниста - убиец под гаранция  | StandartNews.com

Сантиаго Де Компостела. Машинистът на испанския влак, който дерайлира и уби 79 души, бе пуснат под гаранция, информира Ройтерс. Това стана, след като в неделя вечерта той се яви пред съдия-следовател, където даваше показания в продължение на два часа.

Магистратът Луис Алаес официално обвини 52-годишния Франсиско Гарсон по "79 точки в убийство и множество нанесени телесни повреди", до които се е стигнало в резултат на професионално безразсъдство."

Според испанските медии, Гарсон е признал, че е взел завоя прекалено бързо, като е казал, че това е станало в следствие на "моментна грешка".

Машинистът бе в полицейския арест от четвъртък, а вчера е бил освободен с мярка подписка, като трябва да предаде паспорта си.

Същевременно съдията е дал разрешение на специалистите да изследват черните кутии на влака, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Нито адвокатите на подсъдимия, нито членове на неговото семейство, са били открити за коментар.

52-годишният Франсиско Хосе Гарсон Амо е заподозрян в развиване на прекалено висока скорост на завоя при влизане в Сантяго де Компостела. Според информацията той вероятно е карал със 190 км/ч при препоръчителни 80 км/ч . това е и причината влакът да излезе от релсите, а в следствие да загинат 79 пасажери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай