Експеримент на учени. 5000 на концерт

Всички те са се съгласили да бъдат част от този експеримент за учените

Експеримент на учени. 5000 на концерт | StandartNews.com

Първият „почти нормален“ концерт от началото на Covid се състоя в Ливърпул в неделя, а 5000 меломани се натъпкаха без маски и социално дистанциране.

Всички те са се съгласили да бъдат част от този експеримент за учените, изучаващи безопасността на масовите събития като част от правителствената програма за проучване на събития . Отрицателният тест за Covid беше условие за участие. Резултатите са ключови за преценката за евентуално разпространение на новия коронавирус на такива мероприятия.

Учените изследват и други фактори като движение на публиката, взаимодействия, вентилация, продължителност, кетъринг и консумация на алкохол. Затова хора с папки се движеха сред тълпата и си водеха бележки. Целта е да се определи как е възможно да се организират музикални фестивали след 21 юни, когато на теория ще приключи четвърта фаза от правителствения график за "отваряне" на Великобритания и ще отпаднат ограниченията за социални контакти

Продължилият шест часа концерт в неделя бе предшестван от две събития в нощни клубове, посетени от 3 000 души на вечер в петък и в събота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай