Вторник,

Протести в Гърция: Майките плачат, политиците да млъкнат!

От: Стандарт -
1793
Протести в Гърция: Майките плачат, политиците да млъкнат!
A
A
A

Масови протести избухнаха в Гърция след катастрофата между два влака, погубила десетки. Мнозина смятат, че това е инцидент, за който е било въпрос на време да се случи, пишат гръцките медии.

Протести се проведоха в Атина, в Солун и Лариса.

Въпреки проливния дъжд, хиляди хора се събраха на площада, сред които артисти и студенти с транспаранти с надписи: „Животът ни е важен“. Те са гневни заради адската влакова катастрофа, както и на недостатъците в жп транспорта на страната.

Шествието блокира центъра на гръцката столица и приключи пред една от жп гарите в града. Провокатори са започнали да хвърлят димки и бомбички срещу полицията. Това накарало голяма част от протестиращите да се разотидат.

Масов протест в Атина имаше и в сряда. Недоволни се събраха пред сградата на железопътната компания, чиято композиция бе част от катастрофата.

Стигна се и до сблъсъци между полиция и демонстранти.

И в социалната мрежа  призивите бяха повече от кошмарни:

"Млъкнете всички политици! Днес майките пищят"!

Заместник-министъра на здравеопазването Мина Гага говори за изключително трудния процес на идентифициране на мъртвите. Тя подчерта, че е взето решение роднините да не виждат телата, които са овъглени или разчленени. 

Пред телевизия СКАЙ тя каза:

"Много съжалявам, че преминавате през ада. Решението е близките да не виждат починалите, за да е възможно най-щадящо за тях.

Нека да помним мъртвите хубави и добри"!, пише Блиц

 


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com