Простреляната депутатка почина

Простреляната депутатка почина  | StandartNews.com

Джо Кокс претърпя спешна операция, но е издъхнала в болницата в Лийдс

Простреляната депутатка от лейбъристката партия Джо Кокс в Норт Йоркшир почина, предаде BBC. Джо Кокс от британския парламент бе смъртоносно ранена в Бирстал близо до Дюсбъри по-рано през деня. 

Мъж, който е бил с нея също е наръган.

Кокс претърпя няколкочасова операция, но е издъхнала в болницата в Лийдс. 

Хелън Джоан Кокс е депутат от лейбъристката партия и агитира за оставането на Великобритания в ЕС.

В един от последните си постове в Туитър Кокс отново призовава съгражданите си да гласуват за оставане в ЕС. Ето какво е написала лейбъристката в социалната мрежа. 

Повече за фаталния инцидент във Великобритания дни преди референдума за оставане или излизане от Съюза четете ТУК и ТУК

Британският министър-председател Дейвид Камерън заяви, че смъртта на депутата лейбърист Джо Кокс по време на нападение , извършено по време на нейна среща с избиратели е трагедия, предаде Reuters.

„Смъртта на Джо Кокс е трагедия. Тя бе отдаден и грижовен депутат. Мислите ми са със съпруга ѝ Брандон и двете им малки деца", написа министър-председателят на своята лична страница в социалната мрежа „Туитър".

Лейбъристката опозиция, както и премиерът Дейвид Камерън, призовават гражданите на Великобритания да гласуват за оставане на страната в ЕС на референдума по въпроса на 23 юни, докато националистически партии като ЮКИП на Найджъл Фарадж и колеги на Камерън от Консервативната партия искат излизане, отбелязва БГНЕС.

Възможният "патриотичен" характер на нападението над Кокс тепърва ще се изяснява. Камерън отмени днешно събитие от кампанията в Гибралтар, която оспорвана британска територия на практика се намира в Испания. Това щеше да е първата визита на британски премиер там от 1968г. насам.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай