Принц Филип кръшкал на Елизабет II

Принц Филип кръшкал на Елизабет II | StandartNews.com

Книга, написана от британската кралица, излиза през април

Съпругът на британската кралица Елизабет II - принц Филип, не харесвал живота в Бъкингамския дворец и като млад често "бягал" от кралската резиденция, за да се отдаде на пиянски партита с приятели. Според слухове в двореца принцът дори може да е изневерявал на съпругата си, въпреки че неоспорими доказателства за това няма. Разкритията прави историкът Крис Уилсън в нов документален филм, който ще бъде излъчен по британската телевизия Канал 5 в сряда.

Според филма Филип, който сега е на 94 години, се чувствал много неудобно, когато се преместил да живее в Бъкингамския дворец. Дразнел се от това, че няма контрол над всичко, и често намирал спасение в частен нощен клуб в централен Лондон. Филип и мъжката му компания се отдавали на пиянски купони с голи момичета. Сред приятелите на принца били покойните актьори Питър Устинов и Дейвид Найвън. Твърди се още, че принц Филип завел чужда жена на кралската яхта "Британия" по време на пътуване без съпругата си през 1956 г. Кралица Елизабет II била много объркана от действията на съпруга си и понякога бракът им бил на ръба на колапса.

Друга клюка от двореца гласи, че Филип ненавиждал кралицата майка Елизабет и се погрижил тя да се изнесе от Бъкингамския дворец. Една студена зима той наредил на прислугата да изключи отоплението в покоите на тъща му и след няколко дни тя се преместила да живее на друго място.

Бъкингамският дворец не е коментирал появилата се информация. Предстои обаче да излезе нова книга, написана лично от Елизабет II. Тя е озаглавена "Кралицата слугиня и кралят, на когото служи" и ще излезе през април по случай 90-ия рожден ден на монарха. В нея Елизабет II се спира на проблемите в Близкия изток, като изтъква, че светът е изправен пред страдания с безпрецедентни мащаби. Част от страниците тя посвещава на баща си - Джордж VI. Кралицата цитира стиховете, които той прочита през 1939 г. Въпросното стихотворение е толкова ценно за кралското семейство, че редовете му са изписани на входа на мемориалния параклис Джордж VI в Уиндзор. Същите строфи бяха изчетени и по време на погребението на кралицата майка през 2002 г.

Нейно величество изразява благодарността си към своите поданици, които се молят за нея. Елизабет II за пръв път пише за своята вяра в Бога. Тя разказва, че е чувствала Божията милост през целия си живот. "Аз бях и ви оставам безкрайно благодарна за молитвите, които отправихте за мен, и на Бога за неговата непоколебима любов", пише в предговора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай