Президентът на Афганистан напусна Кабул /ВИДЕО/

Излетял е към Таджикистан

Президентът на Афганистан напусна Кабул /ВИДЕО/ | StandartNews.com

Президентът на Афганистан Ашраф Гани напусна страната, съобщиха местните медии, цитирани от Ройтерс. От неговия кабинет заявиха, че не могат да говорят за местоположението му от съображения за сигурност.

ВИЖ ОЩЕ: Бивш МВР-шеф оглави преходното правителство в Афганистан

Според висш представител на вътрешното министерство той се е отправил към Таджикистан. Оттам щял да се отправи към трета страна, уточни РИА Новости.

В интернет обаче бяха публикувани кадри, на които се вижда как Гани се качва на самолет, за да напусне страната. Видеото е публикувано в канала Tasnim News Telegram. На него се вижда, че на тръгване Гани е придружен от няколко души, включително телохранители.

ВИЖ ОЩЕ: Афганистан днес = Виетнам, 1975 г.

Бойци на талибаните са обградили Кабул от всички страни, казал висш служител на афганистанското МВР, предаде БНР.

В същото време няма съобщения за боеве, а говорителят на талибаните Забихула Муджахид заяви, че те изчакват в покрайнините и водят разговори с подкрепяното от Запада правителство за мирно предаване на властта.

ВИЖ ОЩЕ: Талибаните влязоха в Кабул. Чака се голяма новина

„Бойците на талибаните изчакват на всички входове на Кабул за договаряне на мирно и задоволително предаване на властта“, каза той.

Както „Стандарт” съобщи по-рано днес бившият вътрешен министър на Афганистан Али Ахмад Джалали е поел задълженията на премиер на преходното правителство в страната, съобщи телевизия "Ал Арабия", цитирана от ТАСС.

Източник на РИА Новости в талибаните заяви, че контролът над Афганистан е прехвърлен на съвет, който включва ръководителя на Върховния съвет за национално помирение Абдула Абдула и бившия президент на страната Хамид Карзай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай