Премиерът на Австралия с първи думи след депортацията на Ноле

Поздравления за съда, нека се наслаждаваме на тениса, заяви Скот Морисън

Премиерът на Австралия с първи думи след депортацията на Ноле | StandartNews.com

Министър-председателят на Австралия Скот Морисън коментира депортацията на световния номер 1 в тениса Новак Джокович. По-рано през деня (16 януари) тричленен съдебен състав на Федералния съд не уважи жалбата на сърбина срещу отмяната на визата му. Тя беше предприета от министъра по емиграционните въпроси в страната Алекс Хоук. Джокович заяви, че няма да обжалва.

"Прекратяването на визата беше предприето заради здравето, безопасността и интересите на обществото. Това беше от обществен интерес. Приветствам решението да запазим границите и австралийците. Както казах в петък, нашите жители направиха много жертви по време на пандемията и очакват след тях да се чувстват в безопасност. По време на пандемията записахме едни от най-ниските данни в света за смъртност, най-високите в икономиката и при ваксинациите. Стабилните граници са от основна важност за живота в Австралия, който се осланя на законови правила", коментира Морисън след решението, предава bTV.

"Правителството ни винаги е разбирало това и винаги е било готово да брани неприкосновеността на границите си. Благодаря на съда за тяхното постоянно внимание и търпение, както и на всички, който участваха в разрешаването на този случай. А сега е време за Откритото първенство на Австралия. Нека се насладим на тениса през лятото", добави той.

За първи път от 2009 г. насам световният номер 1 няма да участва в турнир от Големия шлем. Тогава Рафаел Надал пропусна "Уимбълдън" заради контузия. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай