Понеделник,

Премиерът Борисов пристигна в Берлин

От: Стандарт -
A
A
A

Основната точка в програмата му е работен обяд утре с канцлера на Федералната република. Борисов очаква подкрепа от Меркел стриктната финансова политика на правителството в София да бъде поощрена. Премиерът вече е получил одобрението на председателя на ЕК. Той пристигна в Берлин, придружаван от четирима министри и двама заместник-министри.

Кризата в Европа може да се реши с наказания, строги правила и санкции. За това настояват Германия и Франция. България обаче предлага да се въведат бонуси. Те биха облекчили онези, които полагат големи усилия и спазват строгите финансови правила. Премиерът Борисов има ясна визия как може да бъде поощрена България. Той очаква чрез такъв бонус да се спестят на държавния бюджет от 600 до 700 млн. евро. Фактът, че Борисов е първият премиер, когото вече втори път ще посрещнат в Канцлерството, говори, че той се вслушва в мнението на големите европейски държави начело с Германия.

Веднага след пристигането си премиерът и министрите посетиха българската църква в Берлин. Тя е седалище на Централно- и Западноевропейската епархия.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички