Преговорите в Полша не постигнаха нищо за климата

Преговорите в Полша не постигнаха нищо за климата | StandartNews.com

Варшава. Развитите страни и бързо развиващите се икономики са постигнали компромис на преговорите за климата на ООН във Варшава, които имаха за цел да постигнат работно споразумение за нов пакт на ООН през 2015 г. с цел да се забави глобалното затопляне.

След две седмици на преговори, почти 200 нации се споразумяха в събота, че всички страни трябва да работят за намаляване на емисиите възможно най-скоро и в идеалния случай от първото тримесечие на 2015 година.

Споразумението сложи край на споровете между богати и бедни старни за разпределянето на тежестта на ограничаване на емисиите, виновни за причиняване на температурата, наводнения, суши и покачването на морското равнище.

По силата на последния приет договор за климата, Протокола от Киото , само най-развитите страни бяха задължени да ограничават емисиите си.

Китай е настоял, че развиващите се страни трябва да обявят големи съкращения на емисиите, като същевременно позволят на бързо развиващите се икономики да изгарят повече изкопаеми горива.

Преговоритете продължиха по друг въпрос, който разделя богатите и бедните страни: помощта, която се плаща на държави, за да им помогне да се намалят емисиите и да се справят с към въздействията от изменението на климата .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай