Правителствени сайтове бяха атакувани в Южна Корея

Правителствени сайтове бяха атакувани в Южна Корея | StandartNews.com

Сеул. Няколко южнокорейски правителствени и медийни сайтове, както и сайтът на президента, станаха обект на групова кибератака, предаде Би Би Си, позовавайки се на съобщение на министерството на науката и иновационната икономика в Сеул.

Атаката е наложила да бъдат затворени редица сайтове, включително този на Синия дом - президентския дворец, се казва в комюнике на министерството.

Южна Корея обикновено приписва честите подобни акции срещу частни и държавни сайтове в страната на Севера.

На пострадалите сайтове са оставени послания, с които хакерите поемат отговорността за операцията от името на пиратската група Анонимните и възхваляват севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

От Анонимните опровергаха твърдението на официалния си канал в Туитър, посочвайки, че днес са атакували редица информационни сайтове в Северна Корея, включително тези на държавната осведомителна агенция КЦТА и на в. Нодон синмун.

В момента тези интернет ресурси наистина са в режим офлайн, потвърждиха от южнокорейската агенция Йонап.

Активисти бяха предупредили, че ще нападнат севернокорейски сайтове и компютърни мрежи във връзка с 63-ата годишнина от Корейската война (1950-1953 г.), която раздели полуострова, и извършените ядрени опити от страна на на КНДР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай