Пожарът на кораба още гори, 11 души са в неизвестност

Българин е блокиран на борда

Пожарът на кораба още гори, 11 души са в неизвестност | StandartNews.com

Пожарът, избухнал на ферибота „Юрофери Олимпия“ рано тази сутрин край гръцкия остров Корфу, все още не е потушен, съобщи БТА.

В района на инцидента има кораб с пожарни автомобили на борда, които постоянно обливат горящия ферибот с вода, съобщава електронното издание на гръцкия в.“Прото тема“. Помощ оказват и три хеликоптера.

11 души се водят неизвестност, а други двама, единият от които българин, са блокирани в гараж на борда на ферибота. На кораба е имало общо 290 души заедно с екипажа.

Ръководителят на спасителния екип Йоргос Гликофридис заяви, че пушекът, който се издига от кораба, е много гъст.

ВИЖ ОЩЕ: Българин приклещен в горящия ферибот -режат кораба, за да го спасят

Отделна операция се провежда във водата за издирване на пътници, които са в неизвестност.

„Юрофери Олимпия“ е отплавал в 1:30 ч. през нощта от пристанището в Игуменица с дестинация Италия. Данните за пожар са подадени в 4:18 ч. Обявена е евакуация на пътниците, която е започнала в 5:14 г.

Евакуираните граждани са били транспортирани на остров Корфу.

Собственикът на ферибота твърди, че пожарът е възникнал в гараж на борда, като екипажът е реагирал своевременно и е започнал да го гаси, а капитанът е  подал съобщение към италианските и гръцките власти и решил да евакуира плавателния съд.

Екипажът на „Юрофери Олимпия“ е от гръцки и италиански граждани, а плавателният съд е превозвал 32 превозни средства. Фериботът е плавал под флага на Италия от 1995 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай