Пожар горя в сградата на консула ни в Лос Анджелис

Сградата е съседна на консулството, а то самото продължава да работи нормално

Пожар горя в сградата на консула ни в Лос Анджелис | StandartNews.com

Десетина души пострадаха при пожар в 25-етажна жилищна сграда в Лос Анжелис, в която живеят българският консул в града Веселин Вълчев, както и други служители на консулството. Всички са евакуирани и са невредими. По информация на БНТ, сред пострадалите има и 3-месечно бебе.

Веселин Вълчев написа в профила си във Фейсбук, че консулството, което се намира наблизо, работи в нормален режим. "Сградата, в която живеем, гори два апартамента под нас. Евакуирахме се, всичко е наред. Генералното консулство, което е наблизо, работи нормално и приема посетители", увери консулът.

Над 300 пожарникари участваха в борбата с огъня и евакуирането на хора от сградата. По думите на Вълчев, след два часа пожарът е овладян благодарение на професионалната работа на огнеборците.

По-късно Вълчев успокои с нов пост във Фейсбук:

"Моля, всички медии в България, които пишат, че "сграда на консулството гори", да бъдат информирани, че има пожар в сграда близка до консулството, който вече е овладян. В нея живеят служители на генералното консулство, които са извън сградата. Генералното консулство приема посетители и работи в нормален режим!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай