Понеделник,

"Поздравете ме". Навални коментира влошаването на условията в затвора

От: Редакция -
1309
"Поздравете ме". Навални коментира влошаването на условията в затвора
A
A
A

Руският опозиционен лидер Алексей Навални осъди днес влошаването на условията в затвора, където излежава присъдата си, предаде Франс прес.

Екипът на Навални разпространи негово съобщение, в което се казва, че той е преместен в малка изолирана килия и е лишен от право на свиждания.

"Поздравете ме!", заяви руският опозиционен лидер и добави, че е преместен в изолатора на затвора - в тясна килия, предназначена за задържани с лошо поведение. По думите му той има право само на две книги и е лишен от правото на продължителни свиждания от близките си. 

В руските наказателни колонии съществува правото на продължителни свиждания, което позволява на близките на затворниците да останат до три дни на тяхната територия. 

"Четири дни преди предстоящо такова посещение, ми казаха, че ме преместват... Във вида килия, където се намирам, продължителни свиждания не са позволени", каза още Навални и допълни, че не е виждал родителите си, жена си и децата си от месеци.

"Те го правят, за да ме накарат да мълча. Това означава, че основната ми задача е каква? Именно! Да не се страхувам и да не мълча", продължи руският опозиционен лидер.

Навални беше арестуван през януари 2021 г. при завръщането си в Русия, след като се възстанови от сериозно отравяне, за което обвинява Кремъл. През март опозиционерът беше осъден на девет години лишаване от свобода при строг режим за измама - обвинения, които той определя като скалъпени. 

Това лято Навални потвърди, че е прехвърлен в наказателна колония близо до град Владимир, на 200 километра източно от Москва. Отравянето на руския опозиционер през 2020 г. и последвалото му задържане са осъждани решително от Запада.

Източник: БТА


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com