Поздрав на лошите момчета Путин и принц Мохамед стана хит

Руският президент закуси с Меркел и разговаря на крак с Ердоган

Поздрав на лошите момчета Путин и принц Мохамед стана хит | StandartNews.com

Поздрав в стил "гепи" между руския президент Владимир Путин и саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман до момента е най-обсъжданият епозид от срещата Г-20, която се провежда в Буенос Айрес. Вместо обичайно ръкостискане двамата се приветстваха като в гангстерски филм, което превърна видеото с поздрава хит в световните мрежи. "Най-лошите момчета от лидерите, които участват на форума в Аржентина, показаха подчертани симпатии", коментираха световните агенции.

https://www.youtube.com/watch?v=xiLXEYi9SYo (Видео с поздрава)

Путин е засипван от критики заради арестуваните три украински кораба с екипажите им, а принц Мохамед е сочен като поръчител на убийството на саудитския журналист и критик на режима в Рияд Джамал Кашоги.  Американският президент демонстративно отказа да се срещне с руския си колега заради Керченския конфликт, а наследникът на саудитския крал също е избягван от другите участници в срещата на Г-20.  Това обаче изобщо не развали настроението на Путин и принц Мохамед, които се смееха и шегуваха, докато Тръмп ги подмина с леден поглед без изобщо да се спре до тях. 

Руският президент пък тази сутрин закуси с германския канцлер Ангела Меркел. "Централни теми на разговорите бяха положението в Сирия и инцидента между Украйна и Русия в Керченския пролив, както и сегашната ситуация в Азовско море", съобщиха от пресцентъра на канцлера. Меркел долетя до Аржентина с редовен полет от Мадрид до Буенос Айрес след като правителственият самолет даде технически дефект. "Държа се напълно нормално, хапна йогурт, почете книга и поспа", разказа аржентинецът Агустин Агуеро, който летял заедно с Меркел.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай