Потвърдиха втория случай на заразен с ебола в САЩ

Потвърдиха втория случай на заразен с ебола в САЩ | StandartNews.com

Тексас. Лабораторните резултати от американския Център за контрол и превенция на заразните болести потвърдиха втория случай на ебола в САЩ - става въпрос за медицинска работничка в Тексас. Това е първият известен случай, при който заразяването с ебола се случва на американска територия.

Жената се е грижела за либериец, който почина от тежката болест в болница в Далас на 8 октомври. Служители на болницата твърдят, че санитарката е носела защитно облекло при контактите си с болния по време на 11-дневното му лечение.

В същото време ръководителят на Центъра за контрол и превенция на заразните болести съобщи, че при грижите за пациента е имало нарушение на протокола, поради което се е стигнало до заразяването на санитарката.

Властите са уведомени и за друг случай на мъж, приет в болница край Бостън в щата Масачузетс със симптоми на болестта. Той се е върнал неотдавна от пътуване в Западна Африка.

Американският президент Барак Обама призова федералните здравни власти да вземат допълнителни мерки, за да гарантират, че здравната система е подготвена да следва правилните протоколи в борбата с вируса ебола, информира АП. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай