Потушиха пожара в дерайлирания влак в Канада

Петима са загиналите, над 40 са в неизвестност

Потушиха пожара в дерайлирания влак в Канада | StandartNews.com

Лак Мегантик. Потушиха пожара в дерайлиралия влак с необработен петрол, който избухна в провинцията Квебек, Канада. До момента съобщават за петима загинали, а над 40 души са в неизвестност.

Продължава спасяването на пострадалите в резултат на експлозията. Спасителните дейности продължават. Близо 1 000 жители бяха евакуирани от властите в Канада. В операциите участваха над сто пожарникари, дойдоха и техни колеги от САЩ, за да им помогнат в спасителните операции. Въпреки работата на екипите от центъра на Лак Мегантик не остана почти нищо.

Започна и разследване по трагедията с влак. До момента е ясно само, че влакът е бил без машинист по време на катастрофата. От пресцентъра на компанията посочват, че спирачките на локомотива отказали, когато машинистът спрял влака на върха на хълм в съседно село. Човекът слязъл преди да дочака смяната си. Тогава голямата машина потеглила, набрала висока скорост и дерайлирала.

„Стандарт нюз" припомня, че в събота товарна композиция с вагони, натоварени с петрол, дерайлира преминавайки през центъра на градчето Лак Мегантик в Квебек, Канада. Инцидентът предизвика няколко големи пожара и множество поражения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай