Потресаващо! Десетки пенсионери убити в старчески дом

Собствениците и техни служители отиват на съд

Потресаващо! Десетки пенсионери убити в старчески дом | StandartNews.com

Седем души, сред които собствениците и служители в частен старчески дом в Гърция, са арестувани по обвинение, че са причинили смъртта на възрастни хора, живеещи в хосписа.

Те трябва да се явят в събота пред съдия следовател в съда в Ханя на остров Крит, където се намира старческият дом. Обвиненията са за "създаване на престъпна организация", "убийство", "нарушаване" на законодателството, засягащо функционирането на домовете за възрастни хора и "съставяне на фалшиви медицински сертификати", съобщи "Франс прес".

През последните години десетки хора са починали в старческия дом.

Арестите са предприети след "полицейско разследване за подозрителни смъртни случаи в дома, започнало през април 2021 г., след изобличаващи сигнали за условията на функциониране на дома", се посочва в съобщение на полицията.

Арестуваните са обвинени за "деяния, извършени между май 2009 и май 2021 г.", а замесени са общо 29 лица, съобщи бТВ.

Полицията посочи, че е конфискувала в жилищата и автомобилите на обвиняемите "общо 105 855 евро и бижута, получени от нелегална дейност".

Според бивш служител от старческия дом, цитиран днес от гръцката държавна телевизия ЕРТ, хората в дома "са били малтретирани, храната е била много ограничена, те са имали право само на една баня на петнайсет дни с една хавлия за десет души".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай