Потъна руски кораб, десетки жертви

Потъна руски кораб, десетки жертви | StandartNews.com

Руски кораб - тип траулер, потъна до Камчатка в Охотско море. До този момент е потвърдена смъртта на 54 моряци, информира BBC. Спасени са 63 души, но голяма част от тях страдат от хипотермия.

Първоначално се считаше, че причините, довели до крушението на плавателния съд - "Далечен Изток", може да са свързани със сложната ледена обстановка.

Траулерът е имал екипаж от 132 човека, от които 78 руснаци, а останалите са граждани на Литва, Украйна, Бирма и Вануату.

По данни на руското министерство на извънредните ситуации в спасителната операция участват 26 плавателни съда и общо 1500 души. 

По-късно, вицепремиерът на Камчатския край Сергей Хабаров, цитиран от ТАСС, заяви, че нарушаване на правилата за риболов вероятно е причината за инцидента. Според предварителната информация корабокрушението е станало по време на прибиране на мрежа със 100-тонен улов, въпреки че все още не е известно какво точно се е случило, посочи Хабаров. Капитанът и първият помощник-капитан са загинали. Информацията, с която разполагаме, е получена от третия помощник-капитан, който е оцелял, допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай