Поставяш боклук в чувал с грешен цвят на Острова - арестуват те

Британка е обвинена в нарушения на Закона за опазване на околната среда

Поставяш боклук в чувал с грешен цвят на Острова - арестуват те | StandartNews.com

Адресът й бил намерен по време на претърсване на торбичките

Британка престоя известно време в ареста, тъй като поставяла боклук за рециклиране в торба с грешен цвят.

Съобщава се, че майката на три деца от Ипсуич Линдзи Уеб, на 34 години, използвала черни торбички за отпадъците, без да знае за нова наредба от март, която изисква тя да използва оранжеви и прозрачни торби.

За период от 22 дни тя оставила 60 торби, според MetroUK.

Уеб е обвинена в четири отделни нарушения на Закона за опазване на околната среда, но когато тя не се яви на съдебно заседание през април, беше арестувана и задържана.

Освен това тя е осъдена да плати глоба в размер на 50 британски лири, тъй като прокурорите твърдят, че новите промени са били широко разгласени и е „получил освобождаване при условия от шест месеца“, съобщава „Дейли мейл“.

Адвокатът на Уеб Джеръми Кендъл твърди, че тя е получила разрешение да продължи да използва черни торби за отпадъците за рециклиране, тъй като тя поискала новите цветни торбички, но те така и не пристигнали.

„Черните торби, оставени от Линдзи, били маркирани от преминаващ служител по надзора, който видял 10 торби, изхвърлени на тротоара“, съобщава MetroUK, като добавя, че адресът й е намерен по време на претърсване на торбичките и допълнително е идентифицирана чрез кадри от наблюдение.

Кендъл твърди, че Уеб не се е явила в съда, тъй като никога не е получавала призовка.

Що се отнася до 60 торби с боклук за по-малко от месец, Кендъл каза, че трите деца на Уеб "генерират доста малко отпадъци".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай