Последно. Как влизаме в Гърция без ваксина

Трябва да има PCR тест

Последно. Как влизаме в Гърция без ваксина | StandartNews.com

Нарастващият брой новозаразени с коронавирус накара Гърция да вземе нови мерки. Южната ни съседка въвежда допълнителен тест за коронавирус за пристигащите от България, които не са ваксинирани и не са преболедували, като задължителен PCR или Rapid тест ще се извършва на съответния граничен пункт при влизане в страната.

По информация на българското посолство в Атина, при положителен резултат от теста гражданите ще бъдат поставяни под 10-дневна карантина. Глобата за неспазването ѝ е 5000 евро.

Освободени от изискването са гражданите, които притежават сертификат за ваксинация за COVID-19, валиден 14 дни след завършване на ваксинационния курс или уверение за преболедуване, издадено не по-рано от 30 дни и не по-късно от 180 дни след преболедуването.

Придружителите на диагностицирани с COVID-19 имат възможност да избегнат карантината и да се завърнат в държавата, от която са пристигнали, при условие че имат 2 отрицателни резултата от направени PCR или rapid тестове в рамките на 24 часа и носят през цялото време маска тип N 95.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай