Пощаджия излъгал за изборите в Пенсилвания

Той си е измислил бомбастичните обвинения за нередности

Пощаджия излъгал за изборите в Пенсилвания | StandartNews.com

Пощенски служител от Пенсилвания призна, че си е измислил бомбастичните обвинения за нередности при гласуването по пощата на тазгодишните избори, подети впоследствие от привържениците на президента Доналд Тръмп като доказателство за измами, заявиха разследващи от Конгреса, цитирани от ДПА.

Ричард Хопкинс, служител на Американските пощи от Ери, Пенсилвания, първо каза миналата седмица, че неговият пряк ръководител е инструктирал персонала да слага задна дата на подадените по пощата бюлетини след изборния ден, за да могат да бъдат преброени - което би било незаконно.

Тези твърдения след това бяха подети от кампанията на Тръмп и републиканците в Конгреса като доказателство, че президентът има силни основания да не признава избирането на Джо Байдън.

Вчера обаче Хопкинс признал пред разследващи към главния инспекторат на пощите, че твърденията му са неверни, според Комисията по надзора на Камарата на представителите.

"Главният инспекторат уведоми днес комисията, че е събеседвал с Хопкинс в петък, но вчера Хопкинс се отрекъл от твърденията си и не обяснил защо е подписал клетвена декларация с невярно съдържание", написа снощи в Туитър ръководената от демократите комисия.

Разкритията идват в момент, когато Тръмп продължава да не признава победата на Байдън, позовавайки се на неоснователни твърдения за масови измами на изборите.

Хопкинс не беше открит за коментар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай