Поредни сблъсъци в Харков, има загинали

Поредни сблъсъци в Харков, има загинали | StandartNews.com

Харков. Поредна нощ на сблъсъци между застъпници на новото управление на Киев и поддръжници на Москва. Снощи активисти, които най-вероятно са от организацията „Десен сектор", са взели трима заложници. Това съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на кмета на града Геннадий Кернес.


По-късно един от заложниците е бил освободен.

 


„В сградата има около 40 радикали. У бойците за заложници остават двама души, единият от тях е полицаи, влязал в сградата за преговори", обясни Кернес късно снощи.

 

ИТАР-ТАСС предаде още, че през нощта полицията е извела активистите, взели заложници и организирали стрелба в центъра на града. Не е ясно колко точно на брой са били те.

 

Двама души са били убити по време на сблъсъците в Харков. Инцидентът е станал късно снощи, когато украински националисти открили огън срещу мъже, които искали да щурмуват тяхната щаб-квартира. Загиналите са проруски демонстрант и минувач.

 

Кметът на Харков Геннадий Кернес потвърди информацията за двамата убити. „Както знаете аз се намирам под домашен арест. Но работа по телефона. Според информацията, с която разполагам, има два трупа и петима пострадали", обясни той по телефона пред кореспондент на МедиаПорт. Според информацията му, те са служители на полицията.

 

Провеждането на Евромайдан в Харков е отмнено за събота и неделя заради опасност от провокации и нови сблъсъци между демонстранти, стана ясно от организаторът на събитието Владимир Чистилин, цитиран от УНИАН.

 

„Във връзка с ескалиране на напрежението в града, заплахите от тероризъм и потвърдените данни за провокации от страна на руски бойци, ние решихме да отменим Евромайдан през уикенда", добави Чистилин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай