Полският посланик с голяма ирония към Путин. Причината

Благодари му за американските войници

Полският посланик с голяма ирония към Путин. Причината | StandartNews.com

„Полша има възможност да приеме още няколко десетки хиляди американски войници. Засега в страната са разположени 10 500”. Това обясни в студиото на „Събуди се” по NOVA полският посланик у нас Мачей Шимански.  

„Дълго канихме, дълго молихме. Накрая руснаците, президентът Путин, помогнаха за това американските войници да дойдат и да ни укрепят. Всяка от държавите, за които Русия смята, че би трябвало да са в зоната на интересите ѝ, трябва да е притеснена”, добави той.

Шимански коментира отказа на българските власти да не изпратят военна помощ на Украйна, действие, което Полша предприе. „Смятам, че всяка държава трябва да прецени какво е възможно. Общественото мнение в Полша е, че не правим нещо лошо - те са в нужда и трябва да помогнем”, уточни посланика.

Въпреки помощта, която Полша изпраща на Украйна, Шимански посочи, че страната не иска да „повика войната” към тях. „Затова поканихме американските войници. Джо Байдън сега е в Полша, посети своите войници. Днес очакваме неговото обръщение. Сигурни сме, че това ще бъде нова крачка към новия световен ред”, добави той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай