Полша се дезинфекцира с 430 тона водка

Данъчните и митническите служби в Полша са конфискували най-малко 430 хиляди литра водка

Полша се дезинфекцира с 430 тона водка | StandartNews.com

Данъчните и митническите служби в Полша са конфискували най-малко 430 хиляди литра водка, фалшива и не, както и чист алкохол, и възнамеряват да ги пуснат за процедури за дезинфекция, които се провеждат в рамките на борбата с коронавируса, предаде Агенция Фокус.

Първоначално водката и спиртът са били иззети като улики в рамките на съдебни процеси, а после и конфискувани. А сега, вместо да унищожат алкохола, властите ще го прехвърлят на съответните служби - за дезинфекция на сгради, отделни помещения и градски транспорт.

Например, както заяви представителят на регионалната митническа служба Марта Розяк, пожарникарите от град Олщин в североизточната част на страната вече са получили хиляда литра чист алкохол, общо 2,5 хиляди литра са изпратени в две местни болници и още една в Елблонг.

Също така конфискуваните продукти през следващите дни ще бъдат прехвърлени на полицията, граничните служители и правителствените агенции. В Полша, особено в североизточната част на страната, често се срещат нелицензирани производители, които произвеждат бимбер и самогон, за който има голямо търсене в селата и струва много по-евтино от лицензирания алкохол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай