Полетът на Нанси Пелоси - най-следеният в историята

Интересът към полета на Пелоси беше толкова голям, че натовари сървърите на Flightradar24

Полетът на Нанси Пелоси - най-следеният в историята | StandartNews.com

Няколкостотин хиляди души следяха полет SPAR19 на Военновъздушните сили на САЩ във вторник, докато председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси пътуваше до Тайван, съобщи БНР. Медийни кадри заснеха Пелоси да слиза от най-гледания самолет в света в Тайпе, Тайван.

Глобалната услуга за проследяване на полети Flightradar24, която предоставя информация в реално време за хиляди самолети по света, каза за агенция MarketWatch, че полетът с позивна SPAR19, за който се предполагаше, че превозва Пелоси, привлича рекорден брой наблюдаващи го, откакто той напусна Съединените щати през уикенда.

Тракерите, следящи плътно услугата, включваха и държавното китайско издание Global Times.

"Според Flightradar24, Boeing C-40C с позивна SPAR19 е излетял от авиобазата Paya Lebar тази сутрин“, написа Global Times в един момент, както се съобщава от "Уолстрийт джърнъл".

"Веднага след като полетът стана активен във вторник, това беше най-проследяваният полет в нашата услуга“, отбеляза Иън Печеник, директор по комуникациите на Flightradar24. "И след това, преминавайки покрай Манила (столицата на Филипините), той се превърна в най-проследяваният полет на живо за всички времена, допълни той пред MarketWatch.

И точно преди самолетът да кацне в Тайпе, Тайван, Печеник каза, че повече от 7080 000 души по света са го проследили в услугата на Flightradar24. "Това беше максимална натовареност", добави той.

Интересът към полета на Пелоси беше толкова голям, че натовари сървърите на Flightradar24, което накара услугата да създаде виртуална "чакалня" за хора, които се опитват да влязат в услугата за проследяване.

Преди това най-проследеният полет на Flightradar24 беше полетът на руския опозиционен лидер Алексей Навални обратно в Русия с търговски самолет, след като в Германия се възстанови от предполагаем опит за отравяне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай